Vores tilgang til bæredygtighed
"Hos Trædition har vi fokus på cirkulær økonomi, og hvordan vi kan optimere ressourceforbruget i alle led af møblets livscyklus - fra møblets design til møblet om mange år har nået sit fulde brugspotentiale.
Nedenfor kan du læse om, hvordan Trædition bidrager på de 7 parametre, som vi anvender som pejlemærker på vejen mod understøttelse af en cirkulær økonomi for vores møbler.
Vi er ikke i mål endnu, men vi er bevidste om målsætningen og er på vej"
Peter Jørgensen
Stifter af Trædition
Træditions bæredygtigsparametre
- Vi bestræber os på at designe vores møbler med et tidløst udtryk, som ikke er styret af kortvarige design-tendenser. Dette bidrager til en højere sandsynlighed for at møblet ikke udskiftes efter et par år som del af forbrug-og-smid-væk kulturen
- Vi tilstræber at designe vores møbler, så enkeltdele efter mange års slitage kan udskiftes med reservedele. Eksempler på enkeltdele er bordplader, bordben eller knager. På den måde kan møblets levetid forlænges
- Vi anvender træ, finer, spånplader fra anerkendte, danske distributører, eksempelvis Einar Risør og Riisfort. Vi anvender pt. ikke miljømærkede træprodukter, men det er et område, som vi sammen med vores producent pt. kigger nærmere på.
- Vi anvender egetræ til vores møbler. Træ er en fornyelig ressource, vokset op på solenergi og luftens kulstof. Med andre et klimavenligt materiale.
- Vi anvender spånplader beklædt med egetræsfiner til vores sideborde og hattehylder. Til vores sofabord indgår også spånplade i bordpladen med linoleum. Spånplade er et miljøvenligt materiale, der kommer fra afskæringer af andre træprodukter såsom flis, savsmuld. Det betyder, at der ikke er noget spild ved fremstilling af spånplader.
- Vi anvender linoleumsplader fra Forbo til alle vores møbler. Forbo Furniture Linoleum er et naturprodukt og fremstilles af meget finmalet linoleumsgranulat, der er fremstillet af ren oxideret vegetabilsk linolie og naturlig harpiks, tilsat træmel, kalk og farvepigmenter. Furniture Linoleum fremstilles vha. en kalanderproces, hvor materialet valses ud på en imprægneret papirbagside. Som finish bruges en vandbaseret, tværbundet akrylfinish, der beskytter overfladen, samtidig med at linoleummets særlige fleksibilitet bevares. Læs mere om Furniture Linoleum fra Forbo her.
- Vi anvender metalbeslag og metalskruer til alle vores møbler, primært fra Häfele.
- I forhold til indpakningen af møblerne anvender vi papkasser og papfyld, som er FCS-certificeret og som enten er produceret af 100% genbrugsmateriale eller som minimum med et højt genbrugsindhold. Vi anvender også FCS- og PIR certificeret skum til beskyttelse af møblet i papkassen. Vi indkøber primært fra MC Emballage. Læs mere om de forskellige certificeringer og klassifikationer her.
- Vi har valgt Møbelsnedkeri Kjeldtoft i Brabrand ved Århus som producent af vores møbler for at sikre en så høj kvalitet som muligt. Dette er selvfølgelig med til at sikre et flot og helstøbt møbel, men bidrager også til, at møblet kan holde i mange år.
- Møbelsnedkeri Kjeldtoft står for hele produktionsprocessen under ét tag, hvilket er med til at nedbringe CO2. Dette i kontrast til mange danske møbelvirksomheder, der slår sig op med “dansk produktion” ved at samle møblerne i Danmark med delkomponenter produceret i Østeuropa eller Østen. Eller andre møbelvirksomheder, som slår sig op med “dansk design”, men glemmer at kommunikere, at al produktion foregår udenfor Danmarks grænser. Begge scenarier med brug af udenlandske leverandører inkluderer højere CO2 belastning via højere grad af transportressourcer.
- I forhold til Møbelsnedkeri Kjeldtoft og dokumentation af CO2 belastningen fra selve produktionsprocessen foreligger der endnu ikke data.
- Møbelsnedkeri Kjeldtoft bestræber sig i videst muligt omfang at anvende restprodukter fra produktionen af Træditions møbler til andre møbler eller projekter – eller fra andre møbler eller projekter til Træditions møbler.
- Vores møbler sendes direkte fra enten Møbelsnedkeri Kjeldtoft i Brabrand ved Århus eller direkte fra vores lager i Vanløse til dit hjem ved brug af primært GLS. Læs mere om GLS tilgang til bæredygtighed her.
- Det betyder, at møbler ikke distribueres via en række mellemled som eksempelvis grossist- og forhandlerled, hvilket betyder, at ruten fra produktion til dit hjem er mere direkte og alt andet lige ikke vil belaste CO2 så meget som i modellen med grossist- og forhandlerled
- Når du har modtaget dit møbel fra Trædition, er det vigtigt, at du løbende vedligeholder både træ og linoleum
- På vores hjemmeside har vi detaljerede guides til at vedligeholde både træ og linoleum.
- I forhold til vedligeholdelse af linoleum tilbyder vi i vores webshop et plejeprodukt fra Riisfort, som er med at holde linoleumsflader rene og flotte i lang tid
- Trænger dit møbel efter en årrække til en genopfriskning eller større renovering, henviser vi til vores samarbejdspartner, Henrik Smed, som har speciale i restaurering og renovering af snedkermøbler. Du finder hans hjemmeside her.
- Som beskrevet under “Design” ovenfor, er det muligt at tilkøbe nye ben, bordplader til sofabord eller ny bordplade til sidebordet, såfremt du kommer til at beskadige møblet på en måde, som ikke kan fikses med en opfriskning eller renovation.
- I det tilfælde kontakter du Trædition, og vi giver et tilbud på det, som skal udskiftes.
- Bæredygtighed betyder, at man passer på det der er, så fremtidige generationer også kan få noget ud af det eller bibeholde det.
- Det gælder ikke kun i forhold til klimaet, men også i forhold til de mennesker og kompetencer, som bidrager til at vi kan understøtte en cirkulær økonomi.
- Derfor er en af hjørnestenene i Trædition, at værne om det danske snedkerhåndværk. I forhold til at kunne tilbyde møbler af høj kvalitet og som kan holde i mange år, har vi brug for dygtige møbelsnedkere i mange år frem.
- Så når du køber et møbel fra Trædition, får du ikke kun et flot og unikt designmøbel. Du støtter også det danske snedkerhåndværk og at møbelsnedkerier og møbelproducenter fremadrettet kan blive ved med at tilbyde lærepladser til unge mennesker, der vil gerne vil uddanne sig til maskin- eller møbelsnedkere.